MICRONEEDLING

Tijdens een microneedling-behandeling wordt een speciaal ontworpen pen met minuscule naaldjes over het gezicht gerold of gestempeld. De naaldjes penetreren de bovenste laag van de huid, de opperhuid genaamd, en creëren microkanaaltjes in de huid.
Dit proces activeert het natuurlijke herstelmechanisme van de huid, waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd.
De voordelen van microneedling in het gezicht zijn onder andere het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verminderen van grove poriën, het verbeteren van de huidtextuur en -toon, het verminderen van littekens (zoals acne littekens), het vervagen van hyperpigmentatie en het bevorderen van de opname van huidverzorgingsproducten. Het kan ook helpen bij het verkleinen van vergrote poriën en het verminderen van de zichtbaarheid van striae.
Microneedling i.c.m. PRP staat voor Platelet-Rich Plasma, wat vertaald kan worden naar & bloedplaatjesrijk plasma. Het is een behandeling waarbij plasma met een hogere concentratie bloedplaatjes wordt gebruikt om de helende eigenschappen van het bloed te benutten. Bloedplaatjes bevorderen de genezing van DNA- schade in de huid door hun rol bij het ontstaan van nieuw huidweefsel. Bij een behandeling met PRP wordt steeds uw eigen bloed gebruikt.
Hieronder leest u hoe microneedling i.c.m. PRP uitgoeverd kan worden: Bloedafname: Een kleine hoeveelheid bloed wordt uit de arm van de patiënt afgenomen, vergelijkbaar met een standaard bloedtest.
Plasma scheiding: Het afgenomen bloed wordt in een bloedcentrifuge geplaatst. De centrifuge scheidt het plasma met een hogere concentratie bloedplaatjes van de andere bloedbestanddelen.
Behandeling: Nadat het plasma met een hogere concentratie bloedplaatjes is verkregen, wordt het gecombineerd met microneedling. De PRP kan op de huid worden aangebracht na een microneedling-behandeling, of het kan worden geïnjecteerd in de huid, afhankelijk van het gewenste resultaat.
Resultaat: PRP bevat verschillende groeifactoren en andere stoffen die de celgroei en het herstel bevorderen. Dit kan helpen bij het verminderen van littekens, het stimuleren van collageenproductie en het verbeteren van de algemene conditie en textuur van de huid. Dus ideaal voor klanten die de verouderingsproces willen vertragen.
PRP en Microneedling zijn geschikt voor huiden met:
• Acne littekens
• Rest acne
• Pigmentproblematiek
• Ouderdomsvlekken
• Doffe huid
• Fijne lijntjes
• Onregelamtige huidtextuur
• Grove poriën
• Volume verlies