ACNETHERAPIE

Een acnebehandeling kan afhankelijk van de ernst en individuele behoeften verschillende methoden omvatten. Hier zijn enkele veelvoorkomende behandelingen die worden gebruikt om acne te verminderen:
1.Chemische peeling: Dit houdt in dat er een vloeistof op de huid wordt aangebracht (waardoor een chemische reactie ontstaat=chemische peeling) om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen. Dit kan helpen bij het verminderen van verstopte poriën en het verbeteren van de algehele textuur en uitstraling van de huid.
2.Dermapen: Dit is een geavanceerde microneedling-behandeling waarbij door middel van kleine naaldjes microkanaaltjes in de huid worden gemaakt, om het genezingsproces van de huid in gang te zetten en zo de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Het kan helpen bij het verminderen van acnelittekens en het verbeteren van de huidtextuur.
3.Producttherapie: Dit omvat het gebruik van specifieke huidverzorgingsproducten die zijn geformuleerd om acne te behandelen. Deze producten kunnen ingrediënten bevatten zoals benzoylperoxide, salicylzuur of retinoïden, die ontstekingen verminderen, poriën vrijmaken en de groei van bacteriën remmen.
4. Carbon Laser Peeling: Deze behandeling maakt gebruik van een speciale carbon lotion die op de huid wordt aangebracht en vervolgens met een laser wordt geactiveerd. Het helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen, het verminderen van overtollig talg en het verbeteren van de huidtextuur.
5. LED-therapie: Dit omvat het gebruik van specifieke lichtgolven om de huid te stimuleren en ontstekingen te verminderen. Het kan helpen bij het verminderen van acne-laesies en het bevorderen van het genezingsproces.
6. Dieptereiniging in combinatie met LED-therapie: Dit omvat het reinigen van de huid om onzuiverheden en overtollig talg te verwijderen,gevolgd door LED-therapie om ontstekingen te verminderen en de huid te kalmeren.
Het is belangrijk op te merken dat er geen standaardbehandeling voor acne bestaat, en het behandelplan kan variëren afhankelijk van de individuele situatie. We raden u aan om een consult te plannen met onze huidtherapeut om een persoonlijk behandelplan te bespreken