CRYOLIPOLYSE

Veel mensen ervaren frustratie door vetophopingen zoals zwembandjes rond de buik, vetrolletjes die over de rand van de bh uitsteken of een onderkin. Het is vaak lastig om op deze specifieke plekken af te vallen, zelfs met intensief sporten en een gezond dieet. Hoewel het combineren van sport en gezonde voeding meestal tot gewichtsverlies leidt, is het mogelijk dat je ook afvalt op plekken waar je dat liever niet wilt. Hier biedt cryolipolyse de ideale oplossing, omdat we met deze behandeling vet heel gericht kunnen verwijderen in specifieke probleemgebieden.
Cryolipolyse, ook bekend als vetbevriezing, is een non-invasieve methode om van vet af te komen, zonder dat er een chirurgische ingreep nodig is. Tijdens deze behandeling worden de vetcellen gedurende 40 minuten blootgesteld aan een temperatuur van -7 tot -9 °C, waardoor ze bevriezen. Door het koelen worden de vetcellen beschadigd en uiteindelijk afgebroken en op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. De afgebroken vetcellen verdwijnen permanent. Het is echter belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en regelmatig te blijven bewegen.
De voordelen van cryolipolyse zijn onder andere dat er geen operatie nodig is om ongewenst vet kwijt te raken, de behandeling vrijwel pijnloos is, je na de behandeling direct je dagelijkse activiteiten kunt hervatten, het vet permanent verdwijnt en de behandeling weinig tot geen risico's met zich meebrengt.
De behandeling begint met het markeren van het te behandelen gebied. Vervolgens wordt dit gebied bedekt met een gelpad, die de huid beschermt tegen de kou tijdens het koelingsproces. Daarna wordt de behandelkop op de gelpad geplaatst en begint de behandeling. Het vetweefsel wordt zachtjes naar binnen gezogen door de behandelkop. Gedurende 40 minuten wordt het vetweefsel gekoeld. Na afloop van de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt het behandelde gebied gemasseerd.