IPL- Roodheid

Na de behandeling zal de huid rood zijn en voelt de huid nog warm aan. Ook kunt u zwelling krijgen in en rondom het behandelgebied. Dit is een normale reactie enhoort bij de IPL-behandeling.

Mocht u erg last hebben van zwelling of hitte in de huid dan mag u elk uur 10 minuten koelen met een koude washand. Bij zwelling van deogenmag ueen koelmasker gebruiken.
  • Leg na de behandeling uw hoofdeinde tijdens het slapen wat hoger en probeer op uwrug te slapen.Ditzal helpen bijhet verminderen van zwelling.
  • Na de behandeling dient u de zon, zonnebank en/of zelf bruinende crèmes tevermijden en uw behandelde huid gedurende minimaal 4 weken na de behandelingte beschermen met een beschermingsfactor van minimaal SPF30. Is het zonnig dient u dit elke 2 uur te herhalen.
  • Minimaal 48 uur na de behandeling dient u sporten, sauna gebruik en heet douchente vermijden.Voor het beste resultaat van u vaatbehandeling is het verstandig ompittig eten, alcohol, sauna, heet douchen, warmte/kou verschillen zoveel mogelijk te vermijden inde toekomst.
  • Minimaal 48 uur na de behandeling dient u irriterende en afsluitende producten te vermijden op het behandelgebied (bijvoorbeeld deodoranten met parfum of eenvetteafsluitende crème). Bij twijfel overleg met uw behandellaar.
  • Als u jeuk of een branderig gevoel ervaart na de behandeling is het aan te raden hier niet aan te zitten of te krabben, om korstvorming en pigmentatie te voorkomen.

Voor het behalen van goed resultaat is een serie van behandelingen noodzakelijk. Gemiddeld 2 tot 4 behandelingen voor couperose en vaatlaesies en 3 tot 5 behandelingvoor diffuse roodheid en rosacea, met tussenpozen van 4 weken.

Na 3 weken heeft u de uiteindelijke eindresultaten van de behandeling. Uw lichaam ruimt in de tussentijd de afvalstoffen op. Wanneer u twijfelt over het herstel na een behandeling dient u contact op tenemen met onze huidtherapeute.

Gratis en vrijblijvend consult

Maak nu jouw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult!

Plan een afspraak Bekijk alle vragen

Direct regelen

Met een huidbehandeling kan je jouw huid weer in topconditie krijgen.

Afspraak maken Bel nu

DermaMed Skin & Laser Clinic

Bonairelaan 2,
1213 VH Hilversum

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag
10:00 t/m 20:00 uur
Zondag gesloten