Dermapen 4

Wat is Dermapen 4?

De Dermapen 4 is een microneedling-apparaat dat wordt ingezet bij huidverjonging en diverse huidproblemen. Het werkt door kleine, steriele naaldjes in de huid te prikken, wat een gecontroleerde verwonding veroorzaakt. Deze micronaaldjes creëren microscopische kanaaltjes in de huid, wat de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam activeert. Hierdoor worden collageen en elastine geproduceerd, wat leidt tot een stevigere, gladde en jonger uitziende huid.

Hoe werkt Dermapen 4?

De naaldjes van de Dermapen penetreren de huid tot op verschillende diepten, afhankelijk van het behandeldoel. Dit kan variëren van oppervlakkige behandelingen voor oppervlakkige pigmentatie tot diepere penetraties voor littekens en striae.

  • Collageen en elastine productie: De kleine verwondingen stimuleren de huid om collageen en elastine te produceren. Deze eiwitten zijn essentieel voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.
  • Verbeterde absorptie van producten: De microscopische kanaaltjes in de huid verbeteren de opname van serums en andere huidverzorgingsproducten, waardoor deze effectiever kunnen zijn.

Vermindert fijne lijntjes en rimpels: Door de stimulatie van collageen en elastine vermindert de Dermapen zichtbare tekenen van veroudering.
Vermindert littekens: Het kan helpen bij het verminderen van acnelittekens, chirurgische littekens en andere huidoneffenheden.
Verbetering van de huidtextuur: De behandeling kan zorgen voor een egalere en gladdere huidtextuur.
Behandeling van pigmentatieproblemen: Het kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en melasma.

Voorbereiding: De huid wordt grondig gereinigd en gedesinfecteerd.
Toepassing: Een serum (afgestemd op jouw huidprobleem) wordt aangebracht om de huid te voeden en te hydrateren. De Dermapen wordt vervolgens over de huid bewogen, waarbij de naaldjes kleine prikjes maken.
Nazorg: Na de behandeling wordt de huid vaak gekalmeerd met een verkoelend masker of serum om roodheid en irritatie te verminderen. Zonnebescherming met minimal SPF 30 is cruciaal na de behandeling.

Roodheid en zwelling: De huid kan direct na de behandeling rood en licht gezwollen zijn, vergelijkbaar met een milde zonnebrand.
Lichte bloedingen: Deze kunnen optreden, vooral als de naaldjes dieper in de huid gaan.
Droogheid en schilfering: De huid kan tijdelijk droger zijn en licht gaan schilferen.
Dermapen behandelingen worden vaak in kuurvorm aanbevolen voor het beste resultaat, afhankelijk van het huidprobleem dat behandeld wordt.

Gratis en vrijblijvend consult

Maak nu jouw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult!

Plan een afspraak Bekijk alle vragen

Direct regelen

Met een huidbehandeling kan je jouw huid weer in topconditie krijgen.

Afspraak maken Bel nu

DermaMed Skin & Laser Clinic

Bonairelaan 2,
1213 VH Hilversum

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag
10:00 t/m 20:00 uur
Zondag gesloten